Foguerons de Sant Antoni

Sentir-se d'una comunitat requereix no tan sols  conéixer la seva història i menjar les  elaboracions culinàries, que és el més habitual i el més ràpid d'aprendre....
Jo defens què, participar és parlar una llengua que no era teva, ballar, cantar, sonar els instruments carregats de tradició... o ser membre actiu d'alguna associació... interioritzar els trets d'una cultura aprendida i no rebuda de regal, com és la que reps, coneixes i estimes, pel fet de néixer al lloc dels teus avanpassats...per herència.
Una formació que requereix  esforç, forma el pilar d'una cultura estimada i molt valorada per un mateix i també per l'entorn que totd'una passa a valorar-te com un dels seus.
És  un tresor: tenir doble regionalitat és una riquesa fantàstica. Em sent càntabra per dret. Em sent mallorquina per adopció..

Gràcies companys de l'escola de xeremiers de Marratxí per deixar-me acompanyar-vos malgrat  encara no tengui el nivell adequat... Ho he passat beníssim, al Pont d'Inca, a Sa Cabaneta, al Pla, a cas Capità.... per totes les places he trobat gent coneguda i estimada ... l'any qui vé, per Sant Antoni , segur que ja ho faré un poc millor.

1 comentario:

XavieR dijo...

Nati,
Estàs per totes bandes, o quasi i fent de tot, o quasi.
Quina vitalitat!